Welcome, Guest
Username Password: Remember me
Joomla!Day USA West | October 1-3, 2010
  • Page:
  • 1

TOPIC: Avatar CB & Kunena konflikt

Avatar CB & Kunena konflikt 7 months ago #1

Opet ja, jos malo cu da pocnem da donosim i kolace

Verzija Kunena 1.5.6 02.10.2009
Temoplate default_ex
Joomla 1.5.14
CB 1.2

Default login je preko CB, avatar se ne prikazuje u Kuneni, ali ga vidim na stranici Moj profil, u folderu gde su slike svaka uvezena je duplirana, pa ne znam koje da brisem i kako uopste da odredim da se svugde prikazuje CB avatar (ili uvezeni, ne znam pravi izraz).

Eto, pomoc bilo koje vrste je dobrodosla...nisam uspela da najdem odgovor citajuci po netu.
  • drnda
  • Fresh Boarder
Last Edit: 7 months ago By drnda.

Re: Avatar CB & Kunena konflikt 7 months ago #2

Prvo, uz Kunenu MORA da ide CB 1.2.1, ažuriraj ga. Uputstva za integraciju, uključujući i avatare, su ovde:

docs.kunena.com/index.php/Integration_Ku...nd_Community_Builder

P.S. Ili kolače ili pivo
  • kmilos
  • Senior Boarder

Re: Avatar CB & Kunena konflikt 7 months ago #3

Sve sam odradila kako pise u tom uputstvu, i malo isprobavala. Ako namestim da Profil i Avatar idu iz Kunene, sve radi, ali nisam zadovoljna dizajnom stranice Profil.
Ako stavim sve na CB, onda imam problem sa prikazivanjem avatara. A ako stavim slike iz Kunena galerije, a profil iz CB, onda mi se na stranici Moj profil ne pojavljuje avatar, a ima opcija za dodavanje slike, koju opet ..kad dodas, nije automatski smanjena, niti se vidi u Forumu...uffff, daj jos neki predlog da zaradis pivo, a ja odoh da isprobam i azuriranje , ma sta to znacilo

p.s. ipak imam instaliranu 1.2.1 dakleM...izgleda generalno imam problem sa sinhronizacijom CB , Joomla i Kunena, jer mi se desava i login/logut problem vrlo cesto, odnosno ako se ulogujem preko CB, cim kliknem na neku stavku menija odmah me izloguje, to meni deluje kao da, ako si ulogovan kroz CB, nisi ulogovan u Joomla.
Za sad sam uspela da ciscenjem kesha privremeno reshim taj problem, ali morao bi postojati nacin i za konacno resenje.
Mnogo mi se sitnica ne slaze, a prosto me blam da vecito nesto pitam )
  • drnda
  • Fresh Boarder
Last Edit: 7 months ago By drnda.

Re: Avatar CB & Kunena konflikt 7 months ago #4

Obavezno je da napraviš onu Public meni stavku za CB negde (mada čini mi se da ne mora da bude objavljena).

Takođe je bitno da odradiš sinhronizaciju Joomla i CB korisnika pod CB->Tools, i da podesiš prijavu da ide samo preko CB-a kako je upisanu u putstvu za instalaciju CB-a.
  • kmilos
  • Senior Boarder
Last Edit: 7 months ago By kmilos.

Re: Avatar CB & Kunena konflikt 6 months, 3 weeks ago #5

Sve sam to odradila, jer uvek prvo pretrazim eventualna resenja na netu, pa onda pitam. Mucim se vec duze vreme i ne mogu da pronadjem uzrok, mada i nisam neki strucnjak pa nije cudno.
Pokusala sam sve kombinacije Integracije, i jedino kad stavim i Avatar i Profil da ide preko CB, onda sve shljaka osim avatara, pa mi se bune korisnici, a forum je nov i zelela bih da sve lepo radi. Probala sam da instaliram i onaj k_login module, ni to nije pomoglo.
Mogu li mozda da reinstaliram nesto da bi sve radilo, posto mi ni Search u kuneni ne radi? Da li mogu bez problema da deinstaliram CB, pa ponovo ubacim ili se to radi drugacije? Ne znam...
  • drnda
  • Fresh Boarder

Re:Avatar CB & Kunena konflikt 6 months, 2 weeks ago #6

Posto sam uspela da resim problem sa avatarom, prenecu postupak ovde (@quila je objasnio negde na forumu nekom filipincu, a on meni).
Kao prvo u Kunena podesavanjima kod integracije treba da bude podeseno

Integration » Avatar Integration » Use avatar picture from = Kunena
Integration » Profile Settings » Profile = Community Builder

Pod broj 2. treba izvrsiti prepravku koda kao sto je @quila objasnio :

Otvoriti fajl myprofile.php linija 165
(components/com_kunena/template/default/plugin/myprofile/) i uraditi izmenu kao sto je opisano ovde -> Objasnjenje za izmenu koda

Posle toga (meni ovaj deo nije bio jasan, pa sam se obratila za pomoc) treba napraviti link u Glavnom meniju do Kunena profila kako bi korisnik mogao preko njega da azurira Kunena avatar, kojem inace ne moze pristupiti na drugaciji nacin, jer je kao default profile podesena CB profil.
Linkovati tu stavku menija na Kunena profil

primer : www.nazivsajta.com/forum/myprofile/avatar (ovako slicno izgleda link ako je SEO ukljucen), u drugom slucaju bi trebalo da bude slicno ovome index.php?option=com_kunena&Itemid=2&func=myprofile&do=avatar

Ukoliko ovaj post moderatori smatraju nepotrebnim ,neka ga obrisu, prenela sam ga ovde iz razloga sto resenja ovog problemcica nema na Serbian delu foruma, pa ce mozda vredeti jos nekome.
  • drnda
  • Fresh Boarder
Last Edit: 6 months, 2 weeks ago By drnda.
  • Page:
  • 1
Time to create page: 0.37 seconds