Welcome, Guest
Username Password: Remember me
Joomla!Day USA West | October 1-3, 2010

Kunena ne objavljuje broj poruka , mozda child-parent problem?
(1 viewing) (1) Guest
  • Page:
  • 1

TOPIC: Kunena ne objavljuje broj poruka , mozda child-parent problem?

Kunena ne objavljuje broj poruka , mozda child-parent problem? 9 months, 4 weeks ago #1

Ma koliko tema bilo u podforumu ne pojavljuju se na glavnoj stranici, gde sam mogla napraviti gresku, forum ima postove, a novom korisniku deluje kao da je potpuno prazan.
Menjala sam child-parent odnose, pa mislim da je od tada poceo problem, jer se sve lepo videlo, koliko poruka, koliko pregleda, ko je pisao poruku, kada...sad pisao-ne pisao uvek stoji 0 tema 0 pregleda i Nema poruka. Gde gresim?
  • drnda
  • Fresh Boarder

Re:Kunena ne objavljuje broj poruka , mozda child-parent problem? 9 months, 4 weeks ago #2

Zdravo drnda,

Jesi li probala da uradiš "Recount Category Stats" (Prebroj statistiku kategorija) u kunena kontrolnoj tabli ?

Pozdrav
  • @quila
  • Kunena Moderator
Kunena Login module with Avatar - also on JED :: Your feedback on the JED helps us improve Kunena.

Re:Kunena ne objavljuje broj poruka , mozda child-parent problem? 9 months, 4 weeks ago #3

Jesam, ali mi prijavljuje gresku u claskunena.php u redu tom i tom, pokusala sam i da menjam child-parent odnos, i sada kad unesem post, tog momenta ga vidim kao nov, i nakon odjave i ponovnog ulaska-opet deluje kao da nema postova ni odgovora
Ja sam totalni pocetnik, procitala sam pola interneta pokusavajuci da resim ovo, i na kraju dosla do ovde
Kad odem na ciscenje foruma, vidim gomilu podforuma koje sam kao obrisala, a jos uvek stoje tu. Bice da sam nesto dobro pobrkala
Hvala na brzom javljanju. Pozdrav
  • drnda
  • Fresh Boarder

Re:Kunena ne objavljuje broj poruka , mozda child-parent problem? 9 months, 4 weeks ago #4

hmmm, miriše na dva problema po informavijama koje daješ.

Može li malo više informacija?

Koju verziju Kunene koristiš?
Koji template (kunena) koristiš?
Koja je tačno greška koju ti daje? (nalepi ovde)
Koju Joomlu koristiš?
Link prema tvom Forumu da se vidi problem?
  • @quila
  • Kunena Moderator
Kunena Login module with Avatar - also on JED :: Your feedback on the JED helps us improve Kunena.
Last Edit: 9 months, 4 weeks ago By @quila.

Re:Kunena ne objavljuje broj poruka , mozda child-parent problem? 9 months, 4 weeks ago #5

Verzija Kunena 1.5.6 02.10.2009
Template default, slike default_ex
Joomla 1.5.14

evo greske kad radim Recount: Fatal error: Maximum execution time of 30 seconds exceeded in /home/samasvoj/public_html/components/com_kunena/class.kunena.php on line 741

link ka forumu
Da napomenem da pre 10-ak dana nisam imala pojma sha je Joomla, pa mi definitivno treba pomoc
  • drnda
  • Fresh Boarder
Last Edit: 9 months, 4 weeks ago By drnda.

Re:Kunena ne objavljuje broj poruka , mozda child-parent problem? 9 months, 4 weeks ago #6

Prvo što treba da udradiš je da prebaciš template sa default na default_ex, koja je jedina podržana 100% od kunene dok ostale su stare i nisu ažurirane i pune su bugova.

Nakon toga probaj Recount, ako ti se ponovo pojavljuje ista greška treba ti pristup na serveru za php.ini fajl da bi se mogla izmeniti i produžiti to vreme "Maximum execution time of 30 seconds" na bar 60 ili 90 sek.

Ako nemaš pristup tom fajlu treba da tražiš od tvog Hostimg provajdera da ti on produži.

Uz to probaj ponovo da instaliraš Kunenu (nema potreba da deinstaliraš).

Javi kako ide
  • @quila
  • Kunena Moderator
Last Edit: 9 months, 4 weeks ago By @quila.

Re:Kunena ne objavljuje broj poruka , mozda child-parent problem? 9 months, 4 weeks ago #7

A ja još uvek sedim i tražim šta je
Sve sam odradila što si rekao, ista stvar samo druga linija u kojoj je greška
Fatal error: Maximum execution time of 30 seconds exceeded in /home/samasvoj/public_html/components/com_kunena/class.kunena.php on line 424

Taj php.ini sam pokusala da nađem, jer sam našla na netu da bi to mogao biti problem, ali nisam uspela (to mi je bio prvi put u bazi-jedva da sam smela nešto dirnuti, heheh).
Ali sam primetila još 2 problema : Search ne radi kako treba (opet prijavljuje neku grešku u classkunena.php) i kad se ulogujem kao superadministrator ne mogu da brišem i pomeram postove. Bolje bi bilo da si me ignorisao A sve je počelo menjanjem template-a za kunenu, do tad je sve ferceralo
Hvala što pomažeš.
  • drnda
  • Fresh Boarder

Re:Kunena ne objavljuje broj poruka , mozda child-parent problem? 9 months, 4 weeks ago #8

Problem je najverovatnije u bazi podataka.

Ako imaš (a imaš) pristup bazi probaj da uradiš ovaj queries

INSERT INTO jos_fb_users (userid, posts) SELECT userid, COUNT(userid)
FROM jos_fb_messages
WHERE userid>0 AND hold=0
GROUP BY userid
ON DUPLICATE KEY UPDATE posts=VALUES(posts);

INSERT INTO jos_fb_categories (id, numTopics, numPosts)
SELECT m.catid, SUM( m.parent=0 ), SUM( m.parent>0 )
FROM jos_fb_messages as m
LEFT JOIN jos_fb_categories AS c ON c.id=m.catid
WHERE m.catid >0 AND m.hold=0
GROUP BY catid
ON DUPLICATE KEY UPDATE numTopics=VALUES(numTopics), numPosts=VALUES(numPosts);

INSERT INTO jos_fb_categories (id, numTopics, numPosts)
SELECT parent, SUM( numTopics ), SUM( numPosts )
FROM jos_fb_categories
WHERE parent > 0
GROUP BY parent
ON DUPLICATE KEY UPDATE numTopics=VALUES(numTopics), numPosts=VALUES(numPosts);

Ako i posle toga ne rešiš problem !!

Deinstaliraš Kunenu a zatim da u bazi izbrišeš sve tabele koje imaju predznak #_fb_ i nakon toga ponovo instaliraš Kunenu, jer ako je pre radilo bez problema na taj način ćeš sigurno rešiti.

VAŽNO: Ako to uradiš moraš ponovo da napraviš Kategorije i Forume i gubiš sve dosadašnje poruke na forumu!!!
  • @quila
  • Kunena Moderator
Last Edit: 9 months, 3 weeks ago By @quila.

Re:Kunena ne objavljuje broj poruka , mozda child-parent problem? 9 months, 3 weeks ago #9

Pošto nisam znala kako da odradim taj QUERY, odradila sam donji deo tvog posta, deinstalirala, obrisala jos_fb_zezancije i unela kategorije ponovo. Sad sve radi bez problema, dokle će - ne znamo
Pretpostavljam da bih sad trebala da uradim back-up baze?
Od sad ću malo pažljivije da diram podešavanja i menjam template.
Veliki pozdrav i hvala na angažovanju.
  • drnda
  • Fresh Boarder
Last Edit: 9 months, 3 weeks ago By drnda.
  • Page:
  • 1
Time to create page: 0.48 seconds