Welcome, Guest
Username Password: Remember me
Joomla!Day USA West | October 1-3, 2010
  • Page:
  • 1

TOPIC: pretraga u forumu - greska

pretraga u forumu - greska 1 year, 4 months ago #1

Ljudi kada odem na pretragu u forumu pojavi se kao neka greska
neznam da li je do prevoda mozda (skinuo sam ga odavde)
verzija foruma je 1.0.9

desi se ovo
_KUNENA_SEARCH_SEARCHBY_KEYWORD
_KUNENA_SEARCH_KEYWORDS:

fraze izgledaju pobrkano i sl.

u cemu je problem

i kako mogu da iskljucim kada se pise nova prouka da mi ne bude stiklirano ovo
za pretplatu na odredjenu temu

hvala puno
  • mikx
  • Fresh Boarder

Re:pretraga u forumu - greska 1 year, 4 months ago #2

Zdravo mikx

1. Greška koja ti se pojavljuje je, kako i pretpostavljaš, do prevoda međutim prevod koji je ovde postavljen je u redu. Preporučio bih ti da ponovo skineš ažurirani prevod (www.kunena.com/forum?func=view&catid=28&id=4311#10684) i da ga instaliraš u kunenu jer pretpostavljam da si ažurirao kunenu sa 1.0.8 na 1.0.9 a to nisi uradio sa prevodom. Svaki puta kada se radi ažuriranje foruma treba da se uradi isto i sa prevodom.
  2. Idi u Kunena podešavanja -> Izgled -> Korisnička podešavanja i stavi NE za opciju "Podrazumevano štiklirana pretplata na poruku?", kao na slici

P.S. Zamolio bih te da ubuduće ako imaš pitanja postavljaš jedno pitanje po temi radi lakšeg praćenja i preglednosti foruma. Tako izbegavamo da ponavljamo ista pitanja u forumu na koja već postoji odgovor. Hvala.

Pozdrav
Attachments:
  • @quila
  • Kunena Moderator
Kunena Login module with Avatar - also on JED :: Your feedback on the JED helps us improve Kunena.
Last Edit: 1 year, 4 months ago By @quila.

Re:pretraga u forumu - greska 1 year, 4 months ago #3

Uzecu to u obzir. No problem!
Veliko Hvala jos jednom!
  • mikx
  • Fresh Boarder

Re:pretraga u forumu - greska (RESENO) 9 months, 2 weeks ago #4

Fatal error: Call to undefined function mb_substr() in /home/samasvoj/public_html/components/com_kunena/class.kunena.php on line 1259
Rezultati pretrage Pretraživano je za: lok

Ovo je c/p greske koju mi kunena prijavljuje kad radim pretragu foruma.
A sve je radilo kako treba...jedino neobicno sto sam uradila je instalacija ikonica na srpskom...

Resila sam!
Posle instaliranja ikonica na srpskom mi izgleda nesto sa prevodom nije bilo u redu, sad sam ga obnovila i pretraga radi.

Ufff...sorry na laznoj uzbuni, nemam mogucnost brisanja poruke, pa je zato menjam
  • drnda
  • Fresh Boarder
Last Edit: 9 months, 2 weeks ago By drnda.

Re:pretraga u forumu - greska (RESENO) 8 months, 2 weeks ago #5

Evo mene opet sa Pretragom....opet ne radi. Evo greske:

Fatal error: Call to undefined function mb_substr() in /home/samasvoj/public_html/components/com_kunena/class.kunena.php on line 1259
Rezultati pretrage Pretraživano je za: lepak

Pokusala sam i da ponovo ubacim template sa ikonicama na srpskom, i ponovo prevodi ponovo kunenu, i sad vise totalno ne znam sta vise da uradim, niti sta je izazvalo ovu stvar.
Objavljivanje novih postova radi i koliko vidim radi i sve ostalo, ali pretraga ne.
Nekad izbaci gresku, nekad 2-3 puta kliknem na nju da bi pokazala gresku, nista mi ije jasno
Primetila sam da imam 2 pretrage na sajtu, jedna za Joomlu, druga u forumu, mozda i to pravi pometnju, mada je od pocetka tako i tek sad ne radi.
Stvarno cu da pocupam kosu s ovim, a pomoc na netu je stravicno skromna
Kako ovo da resim?
  • drnda
  • Fresh Boarder

Re:pretraga u forumu - greska (RESENO) 8 months, 2 weeks ago #6

drnda wrote:
Stvarno cu da pocupam kosu s ovim, a pomoc na netu je stravicno skromna

Ja baš i ne bih bio toliko smeo da tvrdim ovako nešto.

www.google.com/search?q=Fatal+error%3A+C...tion+mb_substr%28%29

Problem je najverovatnije kod tvog hosting provajdera, reci im da uključe PHP podršku za mbstring.
  • kmilos
  • Senior Boarder

Re:pretraga u forumu - greska (RESENO) 7 months ago #7

Vec sam jednom imala prijavu iste greske nisam je resila prijavom, nego ponovnom instalacijom, ali tad nisam imala mnogo podataka na forumu pa je to bilo najbrze resenje, sad bih vec da popravljam, a ne da kupujem novo
Pretraga u Kuneni jos uvek ne funkcionise, ali pretraga u Joomli pretrazuje i Forum, pa sad shljaka na taj nacin, nego ne znam kako da uklonim dugme pretrage iz Kunene, da ga korisnici ne vide - onda nece biti ni bitno, jer postoji pretraga koja funkcionise.

Jedino da ga prekucam slovima u boji pozadine, hehehe
  • drnda
  • Fresh Boarder
Last Edit: 7 months ago By drnda.

Re:pretraga u forumu - greska (RESENO) 6 months, 1 week ago #8

Resila sam i ukidanje pretrage u Kuneni, jer glavna pretraga u forumu radi, a aktivirala sam i Fireboard search modul.

Da bi se ukinulo dugme Pretrage u Kuneni, potrebno je editovati kunena.forum.css
"/components/com_kunena/template/your_template (default_ex)"

Potraziti sledeci kod i dodati "display:none;"

#Kunena #fb_searchbox {
width:auto;
white-space: nowrap;
display:none;
}
  • drnda
  • Fresh Boarder

Re:pretraga u forumu - greska (RESENO) 6 months, 1 week ago #9

Umesto budženja, bolje bi bilo da si stvarno razrešila ovaj problem sa provajderom, ili promenila hosting.

PHP podrška za mbstring će ti zatrebati i za druge stvari.
  • kmilos
  • Senior Boarder
  • Page:
  • 1
Time to create page: 0.38 seconds